Skip to content

Fjerning av Lukt i Huset med Ozon

Heldigvis finnes det en effektiv løsning som kan hjelpe deg med å kvitte deg med disse luktene permanent: Ozonsanering.

Permanent luktfjerning i hjemmet

Vi hjelper deg med å fjerne vond lukt i huset

  • Ozon reduserer luftbårne og overflatebakterier med opptil 100%.
  • Ozon reduserer luftbårne og overflate mugg og sopp med 83%.
  • Ozon er ca 3.000 ganger mer bakteriedrepende enn klor.

Lukt. Det er noe vi alle har opplevd i våre hjem på et tidspunkt eller en annen. Enten det er fra mugg, røyk, kjæledyr, eller matlaging, kan ubehagelige lukter være en kilde til frustrasjon og ubehag. Heldigvis finnes det en effektiv løsning som kan hjelpe deg med å kvitte deg med disse luktene permanent: ozonsanering.

I denne informative artikkelen vil vi utforske hvordan ozonbehandling fungerer som en mirakelarbeider når det gjelder å fjerne lukt i huset ditt. Vi vil dykke ned i hva ozon er, hvordan det virker, og hvordan du kan dra nytte av denne kraftige metoden for luktfjerning. Så, la oss begynne med å stille et spørsmål som kan ha plaget mange av oss:

Hva er ozon, og hvordan virker det?
Ozon, som vi ofte forbinder med ozonlaget som beskytter jorden, er faktisk en spesiell form for oksygen. Mens det grunnleggende oksygenmolekylet består av to oksygenatomer (o2), består ozonmolekylet av tre oksygenatomer (o3). Dette ekstra oksygenatomet gjør ozon ekstremt reaktivt og i stand til å reagere kjemisk med andre stoffer.

Ozonbehandling fungerer ved å generere ozongass, som deretter spres i det aktuelle området ved hjelp av en generatorvifte. Når ozon kommer i kontakt med lukt- og forurensningskilder, bryter det raskt ned disse stoffene til luktfrie forbindelser gjennom kjemiske reaksjoner. Ozongass har også evnen til å trenge inn i små sprekker og overflater, hvor den effektivt eliminerer lukt som har satt seg fast.

Er ozonbehandling permanent luktfjerning?
Et viktig spørsmål mange stiller seg er om ozonbehandling gir permanent luktfjerning. Svaret er enkelt og klart: ja, i de fleste tilfeller. Ozon fungerer ved å ødelegge luktforårsakende molekyler, bakterier og sporer som ligger i luften eller på overflater. Dette skjer ved oksidasjon, der ozonmolekylet binder seg til andre molekyler og endrer deres kjemiske struktur, slik at de ikke lenger er luktforårsakende.

Med dette i bakhodet er det viktig å merke seg at situasjoner med sterke og vedvarende lukter kan kreve mer ozon for å oppnå fullstendig fjerning. Dette kan enten oppnås ved lengre ozonbehandling eller ved bruk av en kraftigere ozongenerator. Imidlertid er det viktig å merke seg at overdreven bruk av ozon ikke nødvendigvis gir bedre resultater. Den beste tilnærmingen er å bruke riktig mengde ozon i passende intervaller for å jobbe seg gjennom lagene som forårsaker dårlig lukt og nå helt til kilden.

Luktmolekyler som er brutt ned av ozon vil være endret permanent og vil aldri forårsake dårlig lukt igjen. Men i tilfeller der det er ekstreme mengder lukt, som for eksempel i en sterkt røyket bil, kan ozonbehandling kun nå overflaten.

Den beste metoden for suksess med ozonbehandling
Å oppnå vellykket luktfjerning med ozonbehandling krever en plan og riktig tilnærming. Her er trinnene du bør følge:

1. Forberedelse: sørg for at området som skal behandles, er ryddet for gjenstander og grundig rengjort.

2. Plassering av ozonmaskinen: plasser ozonmaskinen på et område der den kan arbeide fritt og der ozon kan spre seg jevnt.

3. Tid og konsentrasjon: still inn timeren på ozonmaskinen basert på størrelsen på rommet og alvorlighetsgraden av lukten. Standardtiden varierer fra 30 minutter til 2 timer, avhengig av behovet.

4. Sikkerhet: ozon er skadelig å puste inn, så forlat området før maskinen starter. Sørg for at alle dører og vinduer er lukket før behandlingen begynner.

5. Lufting: etter at behandlingstiden er over, luft godt ut i området ved å åpne dører og vinduer i minst 45 minutter, slik at ozon kan omdannes til oksygen.

6. Flere sykluser: for alvorlige lukter kan det være nødvendig å gjenta behandlingen flere ganger, men det er mer effektivt å kjøre enheten i intervaller enn kontinuerlig over lang tid.

Husk å følge alle sikkerhetsforholdsregler når du bruker ozonbehandling, inkludert å sørge for at ingen personer eller dyr er tilstede i området under behandlingen.

Ozonbehandlingens miljøfordeler
En annen fordel med ozonbehandling er dens miljøvennlige karakter. Ozon er en naturlig forekommende substans i atmosfæren, og når det brukes i riktig konsentrasjon og i samsvar med sikkerhetsprosedyrer, er det en bærekraftig metode for luktfjerning. Etter at ozon har reagert med luktforårsakende molekyler, går det tilbake til å være oksygen, uten utslipp eller skadelig påvirkning på miljøet. Dette gjør ozonbehandling til et miljøvennlig alternativ for å bekjempe luktproblemer i hjemmet ditt.

I jakten på en luktfri bolig er ozonsanering en overlegen løsning. Ozon, med sin kraftige oksidasjonsevne, kan permanent fjerne lukt fra luften og ov

Permanent fjerning av lukt i huset

6 gode grunner til å velge oss..

Fjerne vond lukt permanent raskt og effektivt

Behandlingstid kun 4-8 timer*

OzonSanering - Hvordan bli kvitt lukt i møbler og innbo permanent

Luktfrie flater og innbo.

Luktfjerning uten bruk av kjemikalier

Ingen spor av kjemikalier.

Fjerning av lukt - Permanent luktfjerning

Permanent luktfjerning

Ingen skader på bygning

Ingen skader. 100% skadefritt

Faktura sendes etter at arbeidet er utført

Faktura etter behandling

Kontaktskjema

Når du kontakter oss via e-post, oppfordrer vi deg til å dobbeltsjekke at e-postadressen din er riktig. På den måten kan vi sikre at vi når deg uten problemer. I tillegg anbefaler vi at du tar en titt i søppelpostmappen din hvis du ikke har mottatt et svar fra oss innen 24 timer.

Fakta om Ozon

Ozon er verdens kraftigste, naturlige oksiderende og bredspektret desinfeksjonsmiddel, og har blitt brukt til rensing av drikkevann og avløpsvann i mer enn 100 år, da det eliminerer alle kjente virus, bakterier, parasitter, sopp, alger, protozoer og andre mikroorganismer trygt og effektivt. Ozon fjerner også lukt, plantevernmidler, kjemikalier og vaskemidler. Ozon brukes i tillegg kommersielt innen helsesektoren, avfallsbehandling, skadebegrensning, matvarelagring, fiskeoppdrettsanlegg, basseng og mye annet.

  • Ozon reduserer luftbårne og overflatebakterier med opptil 100%.
  • Ozon reduserer luftbårne og overflate mugg og sopp med 83%.
  • Ozon er ca 3.000 ganger mer bakteriedrepende enn klor.
Fjerner røyklukt, mugglukt, kjellerlukt

Vi gir deg muligheten til å si farvel til irriterende luktproblemer for godt. Oppdag hvordan ozongassen kan permanent fjerne lukt fra hjemmet ditt, og skape en frisk og behagelig atmosfære. Les mer..

Skal du selge eller har du nettopp kjøpt deg en ny bolig med røyklukt, mugglukt eller kjellerlukt? Vi nullstiller boligen og fjerner vonde lukter. Behandlingstid kun 4-8 timer og lukten forsvinner for godt. Les mer..

Svært godt egnet til luktfjerning i alle slags rom. Ozon gir ingen flekker eller fuktskader på porøse overflater og tekstiler. Ozon er effektivt på fjerning av røyklukt, malingslukt, lus, midd, hundelukt, kjellerlukt, avfallslukt, kloakklukt, mugglukt, og mye mer. Les mer..

Vi hjelper deg med alt når uhellet har vært ute. OzonSanering er en effektiv og rimelig måte å eliminere de alvorligste luktproblemene som kommer fra vann- og brannskader og andre luktproblemer. Vi behandler boligen på kort vasel og normalt er 4-8 timer tilstrekkelig. Les mer..

Om oss
Kontakt oss
Bestill online
Ofte stilte spørsmål (Faq)

OzonSanering.no
En del av DBP Gruppen
Tlf: 400 90 547
E-post: post@ozonsanering.no
Adresse: Gamle Drammensvei 40, 1369 Stabekk