Skip to content

Hvordan virker ozonbehandling mot vond lukt?

Slik fungerer OzonSanering og fjerner vond lukt i din bolig permanent.

Permanent luktfjerning i hjemmet

Hvordan fungerer Ozonbehandling?

  • Ozon reduserer luftbårne og overflatebakterier med opptil 100%.
  • Ozon reduserer luftbårne og overflate mugg og sopp med 83%.
  • Ozon er ca 3.000 ganger mer bakteriedrepende enn klor.

Ozonbehandlingen fungerer ved å oksidere og bryte ned de molekylene som forårsaker lukt og forurensning. Den ekstra oksygenatomen i ozonmolekylet binder seg til uønskede partikler og endrer deres kjemiske struktur, noe som resulterer i permanent fjerning av lukten. Denne prosessen er svært effektiv og etterlater ingen skadelige restprodukter.

Hva er Ozon?
Ozon er et bemerkelsesverdig molekyl bestående av tre oksygenatomer, i motsetning til de vanlige oksygenmolekylene vi puster inn hver dag, som bare består av to oksygenatomer. Denne tredje oksygenatomen i ozonmolekylet gir det en unik egenskap – evnen til å reagere kraftig med andre stoffer. Dette er selve grunnlaget for ozonens effektivitet i vår kontekst.

Er Ozonbehandling Permanent Luktfjerning?
I bunn og grunn fungerer ozonbehandling ved å ødelegge molekyler, bakterier og sporer som er ansvarlige for ubehagelige lukter. Ozon, representert som O3, er et ekstremt reaktivt molekyl som kjemisk reagerer raskt med partikler den kommer i kontakt med, enten de er i luften eller på overflater. Den ekstra oksygenatomen i ozonmolekylet binder seg til andre molekyler og forårsaker en kjemisk endring i deres struktur, noe som resulterer i dannelse av luktfrie molekyler og dermed eliminering av lukt.

Det er denne utrolige evnen til ozon til å transformere kjemiske sammensetninger som gjør ozonbehandling til en svært effektiv metode for å fjerne ubehagelige lukter. Ozonbehandling har potensial til å levere permanent luktfjerning ved å eliminere de underliggende årsakene til lukt, i stedet for å bare maskere dem midlertidig.

Ozonbehandling – En effektiv alliert mot vond lukt
Når vi står overfor ubehagelige lukter, er det viktig å forstå hvordan ozonbehandling kan hjelpe oss. Ozon, også kjent som O3, er et kraftig oksygenmolekyl satt sammen av tre oksygenatomer. Det skiller seg fra det vanlige oksygenet (O2) vi puster, som har to oksygenatomer. Den tredje oksygenatomen i ozonmolekylet gir det dets bemerkelsesverdige evne til å reagere med andre stoffer og forandre deres kjemiske sammensetning.

Ozonens Hemmelige Våpen – Oksidasjon
Ozonbehandling mot vond lukt er avhengig av ozonens unike evne til oksidasjon. Når ozon kommer i kontakt med ubehagelige luktforårsakende molekyler, bakterier eller sporer i luften og på overflater, skjer en kjemisk reaksjon. Det ekstra oksygenatomet i ozon binder seg til andre molekyler, og dette forårsaker en kjemisk endring i deres struktur, noe som fører til dannelse av ikke-støtende molekyler som eliminerer lukten.

Ozonbehandlingens effektivitet – Mer er ikke alltid bedre
Å fjerne vond lukt med ozonbehandling krever en balanse. Det er ikke bare et spørsmål om å bruke så mye ozon som mulig i lengst mulig tid. For å oppnå optimal effekt må du bruke riktig mengde ozon i de rette intervallene. Dette gjør det mulig å trenge gjennom lagene som forårsaker dårlig lukt, helt ned til kjernen.

Permanent luktfjerning – En realitet med ozon
En av de mest tiltalende aspektene ved ozonbehandling er at luktmolekylene som blir brutt ned av ozon, endres permanent. Dette betyr at de aldri vil forårsake dårlig lukt igjen. Selv om det kan virke som om lukten kommer tilbake etter en ozonbehandling, spesielt i ekstreme tilfeller, er det ofte kun overflaten som er berørt.

Ozonbehandling – Ikke bare for dårlig lukt
Mens ozonbehandling er kjent for å fjerne vond lukt, er det også effektivt for å redusere luftbårne og overflatebakterier med opptil 100%. Den reduserer også luftbårne og overflate mugg og sopp med 83%. Ozon er faktisk ca. 3 000 ganger mer effektivt enn klor når det kommer til å drepe bakterier.

Ozonbehandling brukes i en rekke situasjoner, fra fjerning av røyklukt i biler til sanering av dødsbo og fjerning av mugglukt i boliger. Denne kraftige teknikken tilbyr en miljøvennlig, rask, og pålitelig løsning for luktfjerning, og den blir stadig mer populær på grunn av sine imponerende resultater. Har du behov for andre tjenester? Se vår oversikt.

Permanent fjerning av lukt i huset

6 gode grunner til å velge oss..

Fjerne vond lukt permanent raskt og effektivt

Behandlingstid kun 4-8 timer*

OzonSanering - Hvordan bli kvitt lukt i møbler og innbo permanent

Luktfrie flater og innbo.

Luktfjerning uten bruk av kjemikalier

Ingen spor av kjemikalier.

Fjerning av lukt - Permanent luktfjerning

Permanent luktfjerning

Ingen skader på bygning

Ingen skader. 100% skadefritt

Faktura sendes etter at arbeidet er utført

Faktura etter behandling

Kontaktskjema

Når du kontakter oss via e-post, oppfordrer vi deg til å dobbeltsjekke at e-postadressen din er riktig. På den måten kan vi sikre at vi når deg uten problemer. I tillegg anbefaler vi at du tar en titt i søppelpostmappen din hvis du ikke har mottatt et svar fra oss innen 24 timer.

Fakta om Ozon

Ozon er verdens kraftigste, naturlige oksiderende og bredspektret desinfeksjonsmiddel, og har blitt brukt til rensing av drikkevann og avløpsvann i mer enn 100 år, da det eliminerer alle kjente virus, bakterier, parasitter, sopp, alger, protozoer og andre mikroorganismer trygt og effektivt. Ozon fjerner også lukt, plantevernmidler, kjemikalier og vaskemidler. Ozon brukes i tillegg kommersielt innen helsesektoren, avfallsbehandling, skadebegrensning, matvarelagring, fiskeoppdrettsanlegg, basseng og mye annet.

  • Ozon reduserer luftbårne og overflatebakterier med opptil 100%.
  • Ozon reduserer luftbårne og overflate mugg og sopp med 83%.
  • Ozon er ca 3.000 ganger mer bakteriedrepende enn klor.
Fjerner røyklukt, mugglukt, kjellerlukt

Vi gir deg muligheten til å si farvel til irriterende luktproblemer for godt. Oppdag hvordan ozongassen kan permanent fjerne lukt fra hjemmet ditt, og skape en frisk og behagelig atmosfære. Les mer..

Skal du selge eller har du nettopp kjøpt deg en ny bolig med røyklukt, mugglukt eller kjellerlukt? Vi nullstiller boligen og fjerner vonde lukter. Behandlingstid kun 4-8 timer og lukten forsvinner for godt. Les mer..

Svært godt egnet til luktfjerning i alle slags rom. Ozon gir ingen flekker eller fuktskader på porøse overflater og tekstiler. Ozon er effektivt på fjerning av røyklukt, malingslukt, lus, midd, hundelukt, kjellerlukt, avfallslukt, kloakklukt, mugglukt, og mye mer. Les mer..

Vi hjelper deg med alt når uhellet har vært ute. OzonSanering er en effektiv og rimelig måte å eliminere de alvorligste luktproblemene som kommer fra vann- og brannskader og andre luktproblemer. Vi behandler boligen på kort vasel og normalt er 4-8 timer tilstrekkelig. Les mer..

Om oss
Kontakt oss
Bestill online
Ofte stilte spørsmål (Faq)

OzonSanering.no
En del av DBP Gruppen
Tlf: 400 90 547
E-post: post@ozonsanering.no
Adresse: Gamle Drammensvei 40, 1369 Stabekk