Skip to content

Kjellerlekkasje og lukt

Slik blir du kvitt kjellerlukt etter lekkasje i kjelleren

Permanent luktfjerning i hjemmet

Kjellerlekkasje & lukt, hvordan bli kvitt uønskede lukter?

 • Ozon reduserer luftbårne og overflatebakterier med opptil 100%.
 • Ozon reduserer luftbårne og overflate mugg og sopp med 83%.
 • Ozon er ca 3.000 ganger mer bakteriedrepende enn klor.
 • Hva forårsaker kjellerluktproblemer?
 • Hvordan identifisere luktkilden?
 • Første skritt mot luktfri kjeller
 • Effektive metoder for å fjerne kjellerlukt
 • Forebyggende tiltak for å holde kjelleren frisk

Kjellerlekkasjer er en ubehagelig realitet for mange boligeiere. Ikke bare kan de føre til strukturelle skader, men de kan også gi opphav til plagsomme og vedvarende lukter. Det å bli kvitt slike luktproblemer kan være en utfordrende oppgave. I denne artikkelen vil vi utforske hvordan du kan takle kjellerluktene på en effektiv måte, og vi vil gi deg verdifulle råd om hvordan du kan gjenopprette et friskt innemiljø.

Hva forårsaker kjellerlukt?
Før vi dykker inn i løsningene, la oss først forstå hva som faktisk forårsaker kjellerlukt. Kjelleren er ofte et fuktig sted, og fuktighet er den viktigste årsaken til de ubehagelige luktene. Når fuktighet trenger inn i kjelleren, gir det et gunstig miljø for mugg, muggsopp og bakterier å trives. Disse mikroorganismene er ansvarlige for den karakteristiske, uønskede lukten som kan spre seg til andre deler av hjemmet.

Rengjøring og Vedlikehold
Første skritt i å bli kvitt kjellerlukt er å sikre at kjelleren din er ren og godt vedlikeholdt. Her er noen tips for å komme i gang:

Fjern fuktighet: Identifiser kilden til fuktigheten i kjelleren din og ta tiltak for å løse problemet. Dette kan inkludere tetting av lekkasjer, installering av avfuktere eller forbedring av dreneringssystemet.

Lufting: Sørg for god luftsirkulasjon i kjelleren. Åpne vinduer og dører regelmessig for å la frisk luft komme inn.

Rengjøring: Rengjør grundig for å fjerne mugg, muggsopp og annen skitt. Bruk egnet rengjøringsmiddel og verneutstyr som hansker og maske.

Fjerne gjenstander: Unødvendige gjenstander som gamle tepper, møbler eller esker kan samle fuktighet og mugg. Vurder å kvitte deg med slike ting.

Ozonsanering: En Effektiv Løsning
Selv etter grundig rengjøring og vedlikehold, kan kjellerlukt fortsatt være et problem. Her kommer ozonsanering inn i bildet som en effektiv løsning. Ozonsanering er en metode som bruker ozongass for å nøytralisere lukt og drepe skadelige mikroorganismer.

Men hva er egentlig ozon? Ozon (O3) er en form for oksygen som består av tre oksygenatomer. Denne gassen er en kraftig oksidant som raskt reagerer med partikler i luften og på overflater. Ozongass kan trenge dypt inn i materialer og eliminere lukt ved å oksidere de skadelige molekylene som forårsaker problemene.

Hvordan Fungerer Ozonsanering?
La oss se nærmere på hvordan ozonsanering fungerer for å bli kvitt kjellerlukt:

Ozonproduksjon: En ozonmaskin produserer ozongass, som deretter spres i kjelleren ved hjelp av en generatorvifte.

Nøytralisering av lukt: Ozongassen bryter raskt ned bakterier og luktforårsakende mikroorganismer til luktfrie forbindelser. Denne prosessen nøytraliserer effektivt luktene.

Dybdepenetrasjon: Ozon trenger dypt inn i materialer, inkludert vegger, gulv, tak og gjenstander i kjelleren. Dette sikrer at alle luktproblemer blir adressert, selv de som er godt gjemt.

Kort behandlingstid: Ozonsanering tar vanligvis bare 4-8 timer, avhengig av størrelsen på kjelleren. Dette gjør det til en rask og praktisk løsning.

Er Ozonsanering Trygt?
Mens ozonsanering er en effektiv metode for å fjerne kjellerlukt, er det viktig å merke seg at ozon kan være skadelig for mennesker og dyr i høye konsentrasjoner. Derfor bør ingen være til stede i kjelleren under behandlingen. Etter behandlingen bør du lufte grundig for å sikre at ozonet har blitt omdannet tilbake til oksygen, noe som gjør miljøet trygt igjen.

Fordeler med Ozonsanering
La oss oppsummere noen av fordelene med ozonsanering for å bli kvitt kjellerlukt:

Effektiv luktfjerning: Ozon bryter ned og nøytraliserer lukt på molekylært nivå, noe som gir varige resultater.

Dybdepenetrasjon: Ozon når de vanskeligste stedene i kjelleren og eliminerer luktene der de oppstår.

Rask behandlingstid: Du kan få en frisk kjeller på kun få timer.

Trygg og miljøvennlig: Når riktig håndtert, er ozonsanering en sikker og miljøvennlig metode.

Kjellerlukt kan være en irriterende utfordring, men det finnes effektive løsninger. Ved å kombinere grundig rengjøring og ozonsanering kan du gjenopprette et friskt og behagelig innemiljø i kjelleren din. Husk at riktig vedlikehold og forebygging også spiller en viktig rolle i å unngå fremtidige luktproblemer. Så, ta kontroll over kjellerluktene og nyt et friskere hjem.

 • Ozonsanering er svært effektiv for å eliminere kjellerlukt, da ozonmolekyler har evnen til å trenge dypt inn i materialer og fjerne lukt på molekylært nivå.
 • En miljøvennlig metode som ikke krever bruk av kjemiske rengjøringsmidler eller duftprodukter, noe som gjør den tryggere for helsen og bedre for miljøet.
 • Kan brukes på ulike overflater og materialer, inkludert tekstiler, møbler, vegger, tak og gulv, noe som gjør den egnet for mange typer rom og eiendommer.
 • Langvarig effekt: Ozonbehandlingen kan også bidra til å forhindre at lukten kommer tilbake, da den ikke bare maske lukt, men faktisk bryter ned luktforårsakende molekyler, noe som gir en mer varig lukteliminering
Permanent fjerning av lukt i huset

6 gode grunner til å velge oss..

Fjerne vond lukt permanent raskt og effektivt

Behandlingstid kun 4-8 timer*

OzonSanering - Hvordan bli kvitt lukt i møbler og innbo permanent

Luktfrie flater og innbo.

Luktfjerning uten bruk av kjemikalier

Ingen spor av kjemikalier.

Fjerning av lukt - Permanent luktfjerning

Permanent luktfjerning

Ingen skader på bygning

Ingen skader. 100% skadefritt

Faktura sendes etter at arbeidet er utført

Faktura etter behandling

Kontaktskjema

Når du kontakter oss via e-post, oppfordrer vi deg til å dobbeltsjekke at e-postadressen din er riktig. På den måten kan vi sikre at vi når deg uten problemer. I tillegg anbefaler vi at du tar en titt i søppelpostmappen din hvis du ikke har mottatt et svar fra oss innen 24 timer.

Fakta om Ozon

Ozon er verdens kraftigste, naturlige oksiderende og bredspektret desinfeksjonsmiddel, og har blitt brukt til rensing av drikkevann og avløpsvann i mer enn 100 år, da det eliminerer alle kjente virus, bakterier, parasitter, sopp, alger, protozoer og andre mikroorganismer trygt og effektivt. Ozon fjerner også lukt, plantevernmidler, kjemikalier og vaskemidler. Ozon brukes i tillegg kommersielt innen helsesektoren, avfallsbehandling, skadebegrensning, matvarelagring, fiskeoppdrettsanlegg, basseng og mye annet.

 • Ozon reduserer luftbårne og overflatebakterier med opptil 100%.
 • Ozon reduserer luftbårne og overflate mugg og sopp med 83%.
 • Ozon er ca 3.000 ganger mer bakteriedrepende enn klor.
Fjerner røyklukt, mugglukt, kjellerlukt

Vi gir deg muligheten til å si farvel til irriterende luktproblemer for godt. Oppdag hvordan ozongassen kan permanent fjerne lukt fra hjemmet ditt, og skape en frisk og behagelig atmosfære. Les mer..

Skal du selge eller har du nettopp kjøpt deg en ny bolig med røyklukt, mugglukt eller kjellerlukt? Vi nullstiller boligen og fjerner vonde lukter. Behandlingstid kun 4-8 timer og lukten forsvinner for godt. Les mer..

Svært godt egnet til luktfjerning i alle slags rom. Ozon gir ingen flekker eller fuktskader på porøse overflater og tekstiler. Ozon er effektivt på fjerning av røyklukt, malingslukt, lus, midd, hundelukt, kjellerlukt, avfallslukt, kloakklukt, mugglukt, og mye mer. Les mer..

Vi hjelper deg med alt når uhellet har vært ute. OzonSanering er en effektiv og rimelig måte å eliminere de alvorligste luktproblemene som kommer fra vann- og brannskader og andre luktproblemer. Vi behandler boligen på kort vasel og normalt er 4-8 timer tilstrekkelig. Les mer..

Om oss
Kontakt oss
Bestill online
Ofte stilte spørsmål (Faq)

OzonSanering.no
En del av DBP Gruppen
Tlf: 400 90 547
E-post: post@ozonsanering.no
Adresse: Gamle Drammensvei 40, 1369 Stabekk