Skip to content

Luktproblemer i kjelleren?

Enten det er mugg, fuktighet, eller andre mystiske luktproblemer i kjelleren, kan det være en utfordring å bli kvitt dem.

Permanent luktfjerning i hjemmet

Fjerning av kjellerlukt

 • Ozon reduserer luftbårne og overflatebakterier med opptil 100%.
 • Ozon reduserer luftbårne og overflate mugg og sopp med 83%.
 • Ozon er ca 3.000 ganger mer bakteriedrepende enn klor.
 • Identifiser kilden til luktproblemet.
 • Bekjemp mugg og fuktighet.
 • Ozonbehandling kan være den ultimate løsningen.
 • Forebygging er nøkkelen til å unngå tilbakevendende

Kjelleren, en ofte oversett del av hjemmet, kan være årsak til en rekke ubehagelige lukter som kan sive opp til de øvre etasjene. Enten det er mugg, fuktighet, eller andre mystiske luktproblemer, kan det være en utfordring å bli kvitt dem. Men frykt ikke, i denne artikkelen vil vi utforske hvordan du kan takle luktproblemer i kjelleren for godt. Vi vil dele praktiske tips, bruke eksempler og gi deg alt du trenger for å gjøre kjelleren din til en friskere og mer behagelig del av hjemmet ditt.

1. Identifiser kilden til luktproblemet
Før du kan begynne å løse et luktproblem, må du finne ut hva som forårsaker det. Er det fuktighet, mugg, rot, eller noe annet? Lukten kan variere avhengig av årsaken, og derfor er det viktig å identifisere kilden nøyaktig.

2. Bekjemp mugg og fuktighet
Mugg og fuktighet er vanlige årsaker til luktproblemer i kjellere. Mugg trives i fuktige miljøer og kan produsere en ubehagelig lukt. Her er noen skritt du kan ta for å bekjempe dette problemet:

Finn og tett lekkasjer: Sørg for at det ikke er noen lekkasjer som fører til fuktighet i kjelleren. Dette kan inkludere taklekkasjer eller problemer med drenering rundt huset.

Fjern mugg: Hvis du allerede har mugg, må du ta skritt for å fjerne det. Bruk egnede muggrensingsprodukter og følg nøye instruksjonene.

Forbedre ventilasjonen: Bedre ventilasjon kan bidra til å redusere fuktigheten i kjelleren. Vurder å installere en avfukter eller ventilasjonssystem.

3. Ozonbehandling: Den ultimate løsningen
Når du har identifisert og taklet grunnårsaken til luktproblemet, kan du vurdere å bruke ozonbehandling som den endelige løsningen. Ozonbehandling innebærer bruk av ozon, en kraftig oksidant, for å fjerne luktproblemer permanent.

Ozonbehandling fungerer ved å bryte ned luktproblemer på molekylært nivå. Ozonmolekyler reagerer med forurensninger i luften og på overflater, og oksiderer dem, noe som eliminerer lukten. Dette er en svært effektiv måte å takle luktproblemer i kjelleren.

4. Forebygging er nøkkelen
Etter å ha løst eksisterende luktproblemer, er det viktig å ta forebyggende skritt for å unngå at de kommer tilbake. Her er noen tips for å holde kjelleren frisk og lukt-fri:

Hold kjelleren tørr: Fortsett å overvåke og håndtere fuktighetsnivået i kjelleren.

God ventilasjon: Sørg for at kjelleren har tilstrekkelig ventilasjon for å unngå opphopning av lukter.

Regelmessig rengjøring: Hold kjelleren ren og ryddig for å unngå at luktproblemer utvikler seg.

5. Hvordan kan luktproblemer påvirke helsen?
Luktproblemer i kjelleren er ikke bare irriterende, de kan også påvirke helsen din. Pust inn luft som er forurenset av mugg eller andre skadelige stoffer kan ha negative konsekvenser. Dette understreker viktigheten av å håndtere slike problemer grundig.

 • Mugglukt kan være helseskadelig og ubehagelig.
 • Fjern kilden til fuktighet for å forebygge muggvekst.
 • Ozonbehandling er en kraftig metode for å eliminere mugglukt.
 • Ved alvorlige muggproblemer, kontakt profesjonelle muggsaneringsfirmaer for hjelp.
Permanent fjerning av lukt i huset

6 gode grunner til å velge oss..

Fjerne vond lukt permanent raskt og effektivt

Behandlingstid kun 4-8 timer*

OzonSanering - Hvordan bli kvitt lukt i møbler og innbo permanent

Luktfrie flater og innbo.

Luktfjerning uten bruk av kjemikalier

Ingen spor av kjemikalier.

Fjerning av lukt - Permanent luktfjerning

Permanent luktfjerning

Ingen skader på bygning

Ingen skader. 100% skadefritt

Faktura sendes etter at arbeidet er utført

Faktura etter behandling

Kontaktskjema

Når du kontakter oss via e-post, oppfordrer vi deg til å dobbeltsjekke at e-postadressen din er riktig. På den måten kan vi sikre at vi når deg uten problemer. I tillegg anbefaler vi at du tar en titt i søppelpostmappen din hvis du ikke har mottatt et svar fra oss innen 24 timer.

Fakta om Ozon

Ozon er verdens kraftigste, naturlige oksiderende og bredspektret desinfeksjonsmiddel, og har blitt brukt til rensing av drikkevann og avløpsvann i mer enn 100 år, da det eliminerer alle kjente virus, bakterier, parasitter, sopp, alger, protozoer og andre mikroorganismer trygt og effektivt. Ozon fjerner også lukt, plantevernmidler, kjemikalier og vaskemidler. Ozon brukes i tillegg kommersielt innen helsesektoren, avfallsbehandling, skadebegrensning, matvarelagring, fiskeoppdrettsanlegg, basseng og mye annet.

 • Ozon reduserer luftbårne og overflatebakterier med opptil 100%.
 • Ozon reduserer luftbårne og overflate mugg og sopp med 83%.
 • Ozon er ca 3.000 ganger mer bakteriedrepende enn klor.
Fjerner røyklukt, mugglukt, kjellerlukt

Vi gir deg muligheten til å si farvel til irriterende luktproblemer for godt. Oppdag hvordan ozongassen kan permanent fjerne lukt fra hjemmet ditt, og skape en frisk og behagelig atmosfære. Les mer..

Skal du selge eller har du nettopp kjøpt deg en ny bolig med røyklukt, mugglukt eller kjellerlukt? Vi nullstiller boligen og fjerner vonde lukter. Behandlingstid kun 4-8 timer og lukten forsvinner for godt. Les mer..

Svært godt egnet til luktfjerning i alle slags rom. Ozon gir ingen flekker eller fuktskader på porøse overflater og tekstiler. Ozon er effektivt på fjerning av røyklukt, malingslukt, lus, midd, hundelukt, kjellerlukt, avfallslukt, kloakklukt, mugglukt, og mye mer. Les mer..

Vi hjelper deg med alt når uhellet har vært ute. OzonSanering er en effektiv og rimelig måte å eliminere de alvorligste luktproblemene som kommer fra vann- og brannskader og andre luktproblemer. Vi behandler boligen på kort vasel og normalt er 4-8 timer tilstrekkelig. Les mer..

Om oss
Kontakt oss
Bestill online
Ofte stilte spørsmål (Faq)

OzonSanering.no
En del av DBP Gruppen
Tlf: 400 90 547
E-post: post@ozonsanering.no
Adresse: Gamle Drammensvei 40, 1369 Stabekk